Tilbake til Mer…

Retningslinjer auksjon TAK

Møt opp i god tid!

Objektene blir kontrollert og TAK forbeholder seg retten til å avvise enkelte objekt hvis kvalitet, posetype osv ikke er tilfredstillende! TAK kan også slå sammen poser hvis disse er pakket i for få/lite kvantum.
Usolgte objekt blir satt til sides og tatt frem en gang til på slutten av auksjonen, selges de da ikke må disse hentes av selgeren.

Hva kan selges:
Alt innen akvariestikk og akvarierelaterte produkter. Kvaliteten skal være god, om det gjelder fisk, planter, utstyr osv.

Generelle retningslinjer:
Minstebud på innleverte objekt starter minimum på 30,- Det vil si at selgere må pakke poser slik at man kan forvente å oppnå denne summen eller høyere.
Akvarieposer eller tilsvarende skal benyttes! Brødposer ect vil bli avvist, og det hjelper ikke å bruke flere sammen! Posene må ikke ha heldekkende trykk på begge sider! (må ha innsyn) Gjennomsiktige akvarieposer kan kjøpes på medlemsmøtene eller hos akvariebutikker. Se eget punkt for poser!

20% av salgsprisen går til TAK!

Kontant betaling (helst mynter) og VIPPS kan benyttes.

Fisk:
Akvariefisk som ser syke ut, har skader eller andre deformasjoner vil bli avviste. Også fisk som er vesentlig manipulert, slik som fargeinnsprøytning, papegøyefisker, ekstreme slørhaler ect. Fisk med eller som kommer fra akvarium med sykdom skal ikke medbringes til auksjonen. Fisk som normalt lever i par, foretrekkes innlevert parvis og stimfisk bør leveres i et minimumsantall. Uansett må posene pakkes slik at de forventes minimumsprisen på 30,- Fiskene kan likevel pakkes i flere poser, men festes sammen til et objekt! Ikke overpakk posene, det kan bli en lang dag for våre små. Yngel må vurderes fra fiskeart til fiskeart, men det er viktig at disse ikke medbringes under sin kritiske oppvekstfase.

Planter:
Plantene skal være friske og ikke se ”slitne” ut! Gruppeplanter skal pakkes i velfylte poser, pakkede enkeltplanter må forventes å oppnå minsteprisen! Posene pakkes uten vann.

Utstyr og akvarier:
Selger er ansvarlig for at alt av teknisk utstyr fungerer som normalt, evt defekter/mangler må opplyses og påføres salgslappen på objektet. Akvarium må være tette. Utstyr og akvarium må være rengjorte!

FÓr og medisin:
Dette er som ferskvare og regne. Taes kun med på auksjonen hvis det fremdeles er hermetisk lukket og holdbarhetsdatoen fremkommer og ikke er utgått.

Annet:
Stein , sand, grus og røtter må være rengjorte og fri for alger. Kvantum og størrelse må forvente minimumspris.

Poser:
Benytt akvarieposer og ikke brødposer ect. Posene skal ha innsyn, dvs ikke ha heldekkende trykk på begge sider. Benytt helst helt gjennomsiktige poser. Benytt samme vann i posen som fra det akvariet fisken kommer fra. Bruk tilpasset mengde luft og vann ift type fisk. Vurderes ut ifra fiskeantall, størrelse og fisketype. Planter trenger ikke vann i posen. Posene skal lukkes med strikk, ikke hyssing eller tape. Ikke putt for mange fisker i posen, benytt heller flere og fest dem sammen til et objekt. Benytt doble poser der det er nødvendig. Benytt bøtter eller lignende for større fisk. Benytt syltetøyglass, soddbøtte eller isboks for fisker som har stor sjanse for å ta hull på posen. Merk posen godt med egen lapp, benytt vannfast tusj eller penn. Fskeart (latinsk og/eller populærnavn), antall og fordeling av kjønn der det lar seg gjøre. Og minstepris! (min. 30,-) Utstyr merkes med relevant informasjon. Påskrift/lapp må ikke hindre innsyn i posen.

 

Møt opp og gjør en god handel og til en hyggelig akvarieprat!

Velkommen!

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.